Endüstriyel Raf Sistemlerinin Statik Hesaplarının Temel Prensipleri Nelerdir?

Hayatımızda başarıyı yakalamak ve istikrarını sağlamak adına yaptığımız çalışmalardan en önemlisi kuşkusuz planlamadır. Düzen unsurlarından biri olan planlama doğru yöntemler kullanarak akıllıca yapıldığı takdirde hedefimize daha az enerjiyle ulaşmamızı mümkün kılar. Benzer şekilde çalışma alanlarımızın düzenli olması verimimizi arttıracak olan etkenlerdendir. Gündelik hayatımızdan birçok örnek verebileceğimiz gibi profesyonel iş alanlarında düzeni sağlamak materyalleri tasnif etmek gruplandırmak ayırmak ve depolamak için belirli yöntemlere başvururuz. Bu yöntemlerden biri de raf sistemleri uygulamalarıdır. Bu yazımızda mağaza depolarından sanayi tesislerine kadar geniş yelpazede kullanılan RAF SİSTEMLERİ STATİK HESAPLAMARININ NASIL YAPILDIĞINI sizlerle paylaşacağız.

Endüstriyel Raf Statik Hesapları Neden Önemlidir?

Günümüzde firmalar, ürünlerinin depo tertibini kolaylaştırmak, depolarına daha çok ürün yerleştirmek ürün nakliyatı pratikleştirmek ve maksimum zaman tasarrufu sağlamak için raf sistemlerine ihtiyaç duyarlar.

Raflar üzerlerindeki tonlarca ağırlığı uzun süre güvenli bir biçimde taşıyabilmek için dikkatle hazırlanmış statik hesaplara ihtiyaç duyalar. Yeni kurulacak ya da aktif olarak kullanılan rafların statik hesapları can ve mal güvenliğini sağlamak adına muhakkak yaptırılmalıdır.

Endüstriyel Raf Statik Hesabı Nasıl Yapılır?

İlk olarak rafların 3 boyutlu modellemeleri, statik ve dinamik hesapları alanında yetkin mühendisler tarafından hazırlanır. Ardından oluşturulacak raf sistemlerinin projeleri dikkatle çizilir. Etkin kesit hesaplarını dikkate alarak raf profillerinin taşıma kapasiteleri belirlenir.  Bu çalışmalar sırasında deprem kuvvetleri gözden kaçmamalı ve hesaba katılmalıdır. Ayrıca kullanımda olan depo raflarının iş güvenliğine uygun statik ve deplasman kontrollü performans analizlerinin yapılması gerekmektedir.

İNTAÇ mühendislik olarak birçok RAF STATİK projesini başarıyla hayata geçirdik.